Porto jednim bodom krenuo u odbranu titule

Primeira, 1. kolo

Porto jednim bodom krenuo u odbranu titule

Edmir Škorić

Danas su odigrane tri utakmice prvog kola protugalske Primeire. Porto je osvojio samo bod na gostovanju kod Gil Vicentea.

Aktuelni portugalski prvak "nulom" je startao u novu sezonu. I preostala današnja dva susreta prvog kola završena su remijem.

 

Nacional i Vitoria Setubal odigrali su utakmicu bez pobjednika, ali sa dosta pogodaka - čak četiri. Claudemir je u 70. iz penala doveo domaću momčad u prednost, da bi Isael samo četiri minute kasnije udvostručio Nacionalovo vodstvo.

 

Iako se činilo da je sve riješeno, gosti su se uspjeli vratiti preko Meyonga, koji je u 77. minuti zabio s 11 metara, te Cristiana, kome je pripala uloga junaka gostiju, jer je u 85. minuti postavio konačnih 2:2.

 

Pacos de Ferreira je bila jako blizu tri boda protiv Moreirensea, ali je gostima jedan, ali vrijedan bod donio Fabio Espinho deset minuta prije kraja utakmice.

 

Od 21 sat i 30 minuta počeo je susret Vitorije Guimaraes i Sportinga, dok se sutra sastaju Beira-Mar i Academica, čime će biti kompletirano premijerno kolo u portugalskoj Primeiri, kada je u pitanju sezona 2012/13.

 

Portugalska Primeira, 1. kolo:

Nacional - Vitoria Setubal 2:2 (Claudemir 70 - penal, Isael 74/ Meyong 77 - penal, Cristiano 85)

Pacos de Ferreira - Moreirense 1:1 (Andre Leao 38/ Fabio Espinho 80)

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Gil Vicente - Porto 0:0

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.