Porto juri ka tituli
Radost Lucha i Lopeza

Superliga Portugal

Porto juri ka tituli

Porto i Benfica, zabilježili su ubjedljive pobjede u 25. kolu portugalske Superlige, dok je Sporting teško došao do bodova koji ga ostavljaju u borbi za naslov prvaka.

Poraz od Manchester Uniteda, očito nije ostavio traga na igrače Porta, koji su se nakon oproštaja od lige prvaka vratili pobjedom 3:0 u gostima kod Academice u utakmici 25. kola. Prvo poluvrijeme jako loše za plavo-bijele, a onda u drugom na scenu stupaju sjajni Lisandro Lopez i Lucho Gonzales koji je učestvovao u akcijama kod svih golova. Mrežu domaćih najprije je načeo štoper Rolando u 57. minuti, da bi Lisandro iz penala u 60. minuti donio sigurnu pobjedu. Lucho je u posljednjoj minuti utakmice sjajnim golom samo potvrdio pobjedu.

Nakon nekoliko loših partija u posljednje vrijeme, najtrofejniji portugalski klub, Benfica, konačno je odigrala na vrhunskom nivou. Kao i Porto i oni su bodove donijeli sa strane, od Victorie iz Setubala. Benfica je u vodstvo došla u 26. minuti preko kapitena Nuna Gomesa, da bi samo dvije minute kasnije Oscar Cardozo udvostručio rezultat. U 45. minuti Cardozo svojim drugim golom na utakmici, a desetim u sezoni donosi 3:0. U 71. minuti i Nuno Gomes dodaje još jedan za konačnih 4:0.

Sporting je pobjedom kod Guimaraesa ostao u utrci za vodećim Portom. Momčad Paula Benta, slavila je 2:1 u utakmici u kojoj su gubili sve do 81. minute, kada Derlei poravnava, a Liedson u 89. minuti donosi pobjedu.

Rio Ave je jedini domaćin koji je uspjeo zabilježiti domaću pobjedu. Protiv Trofensea su slavili s 2:1. Strijelci za domaće su bili Pinto u 27. minuti, i Fabio u 34, dok je jedini gol za goste postigao Tiago Pinto u 70. minuti susreta.

Nacional i Braga su podijelili bodove 1:1. Gosti su prvi poveli preko Luisa Aguiara u 34. minuti, d abi najbolji strijelac lige s 15 pogodaka, Nene u 61. minuti donio bod Bragi.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Maritimo i Belenenses su također igrali 1:1, dok je Pacos Fereira u utakmici koja je odigrana u petak slavila kod Amadore 2:0.

Nakon 25. kola, na tabeli je prvi Porto sa 57 bodova, prati ga Sporting sa 53, slijede Benfica 49, Nacional 43, Braga 42...a na dnu tabele se za opstanak bore Belenenses 21, Rio Ave 20 i posljednji Trofense sa 19 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti