Porto na korak do nove titule
Raul Meireles slavi pogodak

Superliga Portugal

Porto na korak do nove titule

U 27. kolu portugalske Superlige, Porto je upisao nova tri boda i tako iskoristio kikseve Sportinga i Benfice, te došao na korak do još jedne titule.

Porto je s visokih 3:0 u gostima kod Maritime došao u situaciju da mu je u posljednja tri kola potrebno još samo tri boda da bi ovjerio novu titulu. Porto je na krilima odlično raspoloženog Raula Meirelesa došao u vodstvo u 3. minuti, da bi posao u drugom poluvremenu završili štoperi Rolando i Jorge Costa.

Sporting je kod Academice odigrao samo 0:0 i tako se oprostio od borbe za titulu. Istina, postoje još teoretske šanse, ali teško je očekivati da Porto izgubi u sve tri preostale utakmice. 

Nacional je razmontirao Benficu i tako joj se približio na samo tri boda razlike u borbi za kvalifikacije za Ligu prvaka. Pobjedu 3:1 Nacionalu su donijeli Nene, Micael i Migel Hidalgo, dok je počasni pogodak za goste iz Lisabona postigao bivši igrač Arsenala i Real Madrida Jose Antonio Reyes. 

Guimaraes je s minimalnih 1:0 bio bolji od Navala, koji ovim porazom došao u tešku situaciju, kada je u pitanju borba za ostanak. Jedini pogodak na meču dijelo je Nuna Lopesa. 

Rezultati:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Rio Ave - Braga 0:0, Academica - Sporting 0:0, Nacional - Benfica 3:1, Amadora - Leixoes 2:1, Guimaraes - Naval 1:0, Setubal - Pacos Fereira 2:1 i Maritimo - Porto 0:3.

Tabela: Porto 63, Sporting 57, Benfica 52, Nacional 49, Braga 46...dok su na začelju tabele Naval 27, Setubal 25, Rio Ave 24, Belenenses 21 i Trofense 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti