Porto nezaustavljiv
Cardozo donosi slavlje Benfici

Superliga Portugal

Porto nezaustavljiv

U 26. kolu Superlige svi favoriti su opravdali očekivanja. Četiri kola prije kraja, Porto ima četiri boda prednosti ispred Sportinga i osam ispred Benfice i samo čudo se može desiti pa da ne osvoje novu titulu.

Porto je igrao onoliko koliko mu je trebalo da upiše nove bodove. Prvo poluvrijeme su se dosta mučili i nisu uspjeli probiti bunker Setubala, a onda u drugom poluvremenu puno bolja igra plavo-bijelih, koji preko Lisandra Lopeza u 61 i 67. minuti dolaze do pobjede i korak do nove titule.

Sporting je vrlo teško došao do pobjede na svom terenu protiv Amadore. Sporting u vodstvo dovodi Helder Postiga u 19. minuti meča, da bi gosti u sudijskoj nadoknadi prvog dijela utakmice preko Marcela poravnali na 1:1. Sporting u 55. minuti preko svog najboljeg igrača Liedsona dolazi do pobjede s kojom ostaju na četiri boda zaostatka za Portom.

Benfica se kasno probudila. Nakon što su prosuli dosta planiranih bodova, crveni su u finišu prvenstva zaigrali znatno bolje. Benfica je sav posao s Maritimom završila u prvom poluvremenu. David Luiz je zabio prvi pogodak u 29. minuti, da bi onda na scenu stupio odlični Paragvajac Oscar Cardozo i s dva gola, ukupno 12 ove sezone, donio visoko vodstvo domaćem timu. Maritimo u 44. minuti preko Marcinha smanjuje na 3:1, da bi Bruno iz penala u 60. minuti postavio konačnih 3:2.

Braga je teškom mukom došla do bodova protiv fenjeraša Trofensea. Tek u sudijskom vremenu utakmice, golom Osoria Silve, Braga je ostvarila pobjedu.

Dvije gostujuće pobjede ostvarili su igrači Nacionala i Rio Avea. Rio Ave je došao do bodova zlata vrijednih u borbi za opstanak protiv Navala golom Yazalde Pinta u 27. minuti meča., dok je Nacional sa 2:1 bio bolji od Belenensesa koji se ovim porazom našao u nezavidnom položaju na tabeli. Nacional je poveo golom Joaoa Aurelia u 36. minuti, da bi domaći tim izjednačio preko Saula Rodriguesa u 37. minuti. Pobjedu gostima donosi Luis Alberto u 59. minuti meča.

Rezultati:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Braga-Trofense 1:0, Sporting-Amadora 2:1, Belenenses-Nacional1:2, Naval-Rio Ave 0:1, Porto-Setubal 2:0 i Benfica-Maritimo 3:2.

Na tabeli vodi Porto sa 60 bodova, slijedi Sporting 56, Benfica 52, Nacional 46, Braga 45...dok su na dnu tabele Rio Ave 23, Setubal 22, Belenenses 21 i posljednji Trofense sa 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.