Porto savladao Benficu u Lisabonu

Pobjeda Porta u velikom derbiju

Porto savladao Benficu u Lisabonu

Midhat Šljivak

Veliki derbi 21. kola portugalskog fudbalskog prvenstva odigrali su na stadionu Luz u Lisabonu Benfica i Porto. Na kraju susreta radovali su se gosti koji su slavili pobjedu rezultatom 3:2.

Porto je bolje otvorio utakmicu i već u sedmoj minuti su došli do prednosti. Hulk je uzeo loptu iskosa na vrhu šesnaesterca, te fantastičnim udarcem savladao golmana domaćih Artura.

Potom je terenom zagospodarila Benfica kojoj je pripao ostatak igre u prvom poluvremenu. Imao je tim iz Lisabona nekoliko dobrih prilika za izjednačenje, no Helton je uvijek izlazio kao pobjednik.

Ipak, u 41. minuti Benfica stiže do izjednačenja. Cardozo je izbjegao ofsajd zanku te je sjajno pogodio pod prečku za izjednačenje  rezultata.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Benfica stiže do vodstva. Aimar je uputio odličan centaršut u 47. minuti, a najviši u skoku je Cardozo koji dovodi svoj tim u vodstvo od 2:1.

Porto do izjednačenja stiže sedamnaest minuta kasnije kada još jednim sjajnim golom poravnanje donosi James Rodriguez.

Benfica je od 77. minute igrala sa igračem manje nakon isključenja Emersona, a Porto igrača više iskorištava u posljednjim minutama utakmice.

Igrala se 87. minuta kada nakon jednog prekida Maicon sjajno skače, te donosi pobjedu svom timu u velikom derbiju. Pri ovom golu Porta, strijelac Maicon se nalazio u ofsajdu, no to susdije nisu primjetile.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.