Porto siguran u gostima kod Nacionala

Primeira, 28. kolo

Porto siguran u gostima kod Nacionala

Edmir Škorić

Porto je u Ilha da Madeiri slavio protiv domaćeg Nacionala s 3:1 u 28. kolu portugalske Primeire.

Porto je očekivano slavio kod Nacionala i vodećoj Benfici se primakao na jedan bod, s tim što Lisabonci imaju utakmicu manje.

 

Poveli su gosti već nakon 10 minuta igre. Jackson Martinez je došao do lopte na lijevoj strani kaznenog prostora Nacionala, nakon sjajnog soloprodora uposlio je Jamesa Rodrigueza, kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

 

Samo deset minuta kasnije najbolji detalj na utakmici. Akcija iz tri poteza, na kraju Eliaquim Mangala petom pogađa za 0:2. Dvije minute kasnije Lucho Gonzalez je siguran realizator najstrože kazne za ubjedljivih 0:3.

 

Sve što je Nacional uspio napraviti je utješni gol Candeiasa iz penala u 27. minuti. Do kraja su ostala još dva kola i u Portu se sada mogu jedino uzdati da Benfica kiksa u ponedjeljak protiv Estorila, što je zaista teško očekivati. 

 

Porto u 29. kolu dočekuje upravo Benficu, a u 30. kollu gostuje Ferreiri, dok će Benfica biti domaćin Moreirenseu.

 

 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Primeira, 28. kolo:

Nacional - Porto 1:3 (Candeias 27 - penal/ Rodriguez 10, Mangala 20, Gonzalez 22 - penal) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.