Fudbaleri Porta u avionu gledali dramu u Madridu, sve "eksplodiralo" kada je Carrasco promašio penal

Veliko slavlje

Fudbaleri Porta u avionu gledali dramu u Madridu, sve "eksplodiralo" kada je Carrasco promašio penal

Esmer Oštraković

Nogometaši Porta ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Belgiji od 0:4, te su čekali rezultat sa utakmice između Atletico Madrida i Bayer Leverkusena.

A na toj utakmici odigranoj u Španiji viđena je nevjerovatna drama, čak i nakon sudijskog zvižduka koji označava kraj utakmice.

Atletico Madridu je trebala pobjeda kako bi ostao u trci za prolaz u narednu fazu takmičenja, ali su jako loše otvorili utakmicu.

Igrao se deveti minut kada je Hlozek asistirao Diabyju koji je postigao vodeći pogodak za svoju ekipu na ovom gostovanju.

Ipak, Carrasco je golom u 22 minuti stvari vratio na početak i donio nadu navijačima svoje ekipe da Atletico može do pobjede.

Da to neće biti lako potvrdio je Hudson-Odoi koji je u 29. minuti postigao novi gol za goste, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:2.

Oglasi

Bolji start drugog poluvremena Atletico Madrid nije mogao imati jer su već u 50. minut uspjeli doći do poravnanja.

Carrasco je ovaj put upisao asistenciju, a strijelac gola za izjednačenje i kasnije će se ispostaviti konačan rezultat, bio je De Paul.

Prava drama viđena je u 100. minuti utakmice. Naime sudac je prvo dosudio kraj utakmice, a onda je obaviješten iz VAR sobe da se desila sumnjiva siutacija u šesnaestercu gostiju.

Odlučio je sve pogledati, te je dosudio penal za Atletico Madrid koji bi ih ostavio u trci za prolaz u narednu rundu Lige prvaka.

Odgovornost je preuzeo Carrasco, ali mu je golman gostiju odbranio penal, a u nastavku akcije domaći su pogodili prečku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve to pratili su nogometaši Porta, te je uslijedilo nevjerovatno slavlje u avionu ove ekipe nakon što su saznali da su prošli u naredni krug Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi