Porto spašavao bod na gostovanju kod Rio Avea

Portugalska Primeira

Porto spašavao bod na gostovanju kod Rio Avea

Edmir Škorić

Portugalski prvak prepustio je lidersku poziciju lisabonskoj Benfici. Porto je večeras odigrao samo 2:2 na gostovanju kod Rio Avea.

Osim toga, lako se moglo dogoditi da Porto dođe do prvog poraza u ovoj sezoni. Iako su poveli preko Miguela Lopesa u 32. minuti, Tarantini je s dva pogotka, jedan u 78. drugi u 85. minuti, doveo goste na korak poraza.

 

Ipak, gosti su uspjeli u samoj završnici vratiti barem jedan bod. Jackson Martinez je bio strijelac za konačnih 2:2. 

 

Novi, treći remi Sportinga, kojem je u Lisabonu dva boda uzeo Estoril. Steven Vitoria iz penala u 45. minuti dovodi goste u prednost od 1:0, a u 57. minuti Luis Leal povećava prednost gostiju. Ipak, u posljednjih petnaestak minuta zeleno-bijeli se vraćaju.

 

Prvo je Anderson Luis autogolom dao nadu protivničkoj momčadi, a onda le Ricky van Wolfswinkel u 83. pogodio za konačnih 1:1.

 

Primeira, 5. kolo:

Rio Ave - Porto 2:2 (Tarantini 78, 85/ Miguel Lopes 32, Martinez 89)

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sporting - Estoril 2:2 (A. Luis 75 - ag, Wolfswinkel 83/ Steven Vitoria 45 - penal, Luis Leal 57)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.