Porto u posljednjim trenucima slomio odbranu Brage

U Portugalu ogirana četiri susreta

Porto u posljednjim trenucima slomio odbranu Brage

A. Haznadarević

Veliki okršaj Brage i Porta, igran na Estadio Municipal de Braga stadionu, pripao je gostujućem Portu, koji je na kraju slavio sa 2:0.

Porto i Braga se nalaze kao i obično na samom vrhu tabele, s tim da je domaćin u večerašnji duel ušao sa šest bodova manje u odnosu na gostujući Porto.

 

I jedni i drugi su sa velikim oprezom pristupili meču, pa su navijači ostali uskraćeni za neka veća uzbuđenja sve do posljednjih trenutaka susreta.

 

Igrao se posljednji minut regularnog toka, kada je James Rodriguez pogodio za vodstvo Porta. I kada su svi očekivali zvižduk sudije koji označava kraj meča, Porto pravi još jednu akciju, te preko Jacksona Martineza dolazi i do drugog pogotka, te na kraju teškom mukom dolazi do velikih 2:0. 

 

U nedjeljnom dijelu programa Portugalske lige postignuti su sljedeći rezultati:

 

Nacional - Estoril 1:0 (57. Mateus)

Setubal - Rio Ave 3:5 (45., 64., 87. Meyong / 10., 39., 79. Tomas, 32., 41. Del Yalle)

Academica - Gil Vicente 2:2 (50. Ferreira, 88. Edinho / 70. Pio, 76. Claudio)

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Braga - Porto 0:2 (90. Rodriguez, 90+ Martinez)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.