Portugal na nogama: Ronaldo i društvo izgledaju impresivno pred Mundijal
Cristiano je večeras upisao asistenciju za gol (Foto: EPA)

Portugal na nogama: Ronaldo i društvo izgledaju impresivno pred Mundijal

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Portugala pobijedila je večeras u Lisabonu Alžir sa 3:0 u pripremnom susretu pred put na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Cristiano Ronaldo i ekipa potpuno su razbili večerašnjeg rivala. Dolazili su u šansu kada su htjeli i na kraju Alžir može biti sretan što je primio samo tri gola.

Impresivno Portugal izgleda pred start Mundijala. Dokaz tome su i večerašnje akcije kod golova u sva tri pogotka su plod pravih majstorija.

Do vodstva Portugalci stižu u 17. minuti. Bernardo Silva je nakon sjajne akcije poslužio Goncala Guedesa, a ovaj pogađa za prednost od 1:0.

Nastavila je domaća selekcija sa napadima na gol, a u 37. minuti stigli su i do drugog pogotka. Ovaj put je Ronaldo asistent, a Bruno Fernandes strijelac za sigurnih 2:0.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 55. minuti. Guerrerio je uposlio Guedesa, a ovaj matira Salhija za konačan rezultat meča od 3:0.

Pripremni meč:

Portugal - Alžir 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi