Portugal protiv BiH bez dvije najveće zvijezde

Odradili službeni trening u Zenici

Portugal protiv BiH bez dvije najveće zvijezde

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Portugala sutra će u Trening centru N/FSBiH u Zenici odigrati kvalifikacionu utakmicu protiv selekcije BiH. Ekspedicija iz Portugala je smještena u hotelu "Zenica", a danas je odradila i službeni trening uoči sutrašnje utakmice.

Portugalci su u Zenicu doputovali bez dvije najveće zvijezde, Renato Sanches igrač Bayern Münchena na posudbi u engleskom Swanseaju i Rogerio Guedes krilni napadač španske Valencije na dispoziciji su selektoru A reprezentacije Portugala, koja večeras igra odlučujući susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Švicarske.

Bez obzira na izostanak ove dvojice igrača, Portugal ima veoma snažnu mladu selekciju, koju stavljaju rame uz rame sa Španijom kao najboljom mladom selekcijom u Evropi. Selektor U-21 selekcije Portugala i nekada proslavljeni nogometaš ove zemlje Rui Jorge za SportSport.ba kratko je dao izjavu o očekivanjima uoči sutrašnjeg meča.

"Dolazimo bez dvojice igrača koja bi sutra počela utakmicu, oni su u ovome trenutku potrebniji seniorskoj selekciji i nadam se da ćemo uspjeti nadoknaditi njihov izostanak. Znamo sve o reprezentaciji BiH, gledali smo sve tri utakmice koje su igrali u ovim kvalifikacijama. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i također smo upoznati da je domaći tim oslabljen izostankom nekoliko standardnih igrača. Očekujem sutra jednu dobru utakmicu, lijepu atmosferu i nadam se našu pobjedu" kazao je Jorge.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bez obzira na izostanak dvije najveće zvijezde, svi ljubitelji nogometa sutra će u Zenici moći vidjeti na djelu nogometaše Manchester Uniteda, Porta, Benfike, Sportinga, Fiorentine, Wolverhamptona i drugih klubova. S ekspedicijom Portugala doputovala su i dva novinara iz ove zemlje, koja su nam otkrila vjerovatni sastav za sutrašnju utakmicu.

Vjerovatni sastav Portugala: Pereira, Fonseca, Dias, Ferreira, Ribeiro, Neves, Barbosa, Xadas, Carvalho, Gildas, Jota.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi