Portugal u nadoknadi do pobjede nad Argentinom

Pobjeda Portugala

Portugal u nadoknadi do pobjede nad Argentinom

Midhat Šljivak

Meč koji je privukao veliku pažnju, duel Portugala i Argentine, Cristiana Ronalda i Lionela Messija, završen je pobjedom Portugala od 1:0.

Gaučosi su bolje otvorili meč. Di Maria je imao dobru priliku nakon pet minuta igre, a zatim su golu Portugala prijetili Lionel Messi i Javier Pastore. 

Prvu priliku za Portugal imao je Ronaldo. Povratak na Old Trafford mu nije donio sreću, jer je prvu šansu zapucao preko gola. Do kraja prvog pluvremena i Messi je također šutirao, ali i on je bio neprecizan.

Dva najbolja fudbalera svijeta su susret napustila nakon prvih 45 minuta, a i u nastavku se igrala zanimljiva utakmica. 

Argentina je bila nešto opasnija. Prijetili su Di Maria i Gaitan, no nije bilo preciznosti.  Ipak, Portugal je svoju šansu iskoristio. U drugoj minuti nadoknade su stigli do pobjede pogotkom Raphaela Guerreira.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal - Argentina 1:0 (Guerreiro 90+2')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.