Portugalska kolonija u engleskom timu dodatno se povećava
(Foto: EPA)

Joao Mario u Wolverhamptonu

Portugalska kolonija u engleskom timu dodatno se povećava

M. Šljivak

Novi engleski premierligaš Wolverhampton u svojim redovima ima zaista ogroman broj fudbalera koji dolaze iz Portugala.

Prema informacijama iz Italije, Wolvesi su jako blizu angažovanja fudbalera Intera Joaa Marija koji će tako povećati koloniju igrača iz Portugala u ovom timu.

Za sada, pored menadžera Nuna Espirita Santa, čak sedmorica fudbalera iz ove zemlje članovi su ovog tima, dok je osmi Roderick Miranda na posudbi u Olympiacosu.

S obzirom na to da su Portugalci glavni fudbaleri ovog tima vrlo lako bi se moglo desiti da u nekoj od utakmica gotovo kompletna prva postava bude sačinjena od igrača iz ove zemlje, što bi svakako bio presedan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uskoro se očekuje i službena potvrda transfera Marija u Wolverhampton, a cijena je oko 20 miliona eura, duplo manje nego ga je Inter platio Sportingu u ljeto 2016. godine.

Itekako loš posao Nerazzurra...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi