Posao završen? Fabregas odlazi na zimu iz Chelseaja

Prvo posudba, pa otkup

Posao završen? Fabregas odlazi na zimu iz Chelseaja

Španski reprezentativac Cesc Fabregas uskoro će napustiti Chelsea.

Fabregas je jednostavno izgubio mjesto u timu i trener Antonio Conte mu je saopštio da je transfer najbolje rješenje ako želi igrati, međutim Chelsea ga ne želi pustiti u neku drugu sredinu u Premiershipu. 

Premda se špekulisalo da su potencijalni kupci za njegove usluge Juventus i Inter, najveće šanse u cijeloj priči ima Milan. Italijanski mediji su objavili da je posao sa Milanom skoro pa završen i novi kineski vlasnici su pristali da plate prvo posudbu 2,5 miliona eura za šest mjeseci i potom da otkupe ugovor na kraju sezone. 

Cijeli transfer bi, kako se navodi, trebao koštati 30 miliona eura, ali to će biti samo jedan u nizu transfera koje Milan planira realizovati kako bi se vratio na stare staze slave. Sa Milanom se još povezuje i Harry Kane. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi