Poseban dan za De Geu, ali neće ga pamtiti po dobrom

Poseban dan za De Geu, ali neće ga pamtiti po dobrom

E. Škorić

Španski golman David de Gea upisao je danas 450. nastup za Manchester United.

De Gea je u Manchester stigao iz Madrida 2011. godine i dugi niz godina bio je nezamjenjiv na Old Traffordu, ali i smatrao se ponajboljim golmanom današnjice.

U posljednje vrijeme možda nije u najboljim izdanjima, no i dalje zna da svojim bravuroznim odbranama iščupa United.

Međutim, danas, kada je stigao do jubilarnog 450. nastupa u dresu Uniteda, nije mogao da pomogne protiv Evretona, koji je golom Androsa Townsenda stigao do 1:1 i velikog boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U ovih 450 utakmica De Gea je primio 472 gola, dok je 156 puta sačuvao svoju mrežu.

S Unitedom je osvajao Premier ligu, FA kup, engleski Liga kup te Evropsku ligu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ubjedljivo najbolji igrac Manchester Uniteda,neki dan ih je spasio od primanja 5 komada protiv Villareala bravuroznim odbranama.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi