Poseban gost ušao u svlačionicu i motivisao Zmajeve: Jedna usporedba je presudila

Na 24 sata prije utakmice

Poseban gost ušao u svlačionicu i motivisao Zmajeve: Jedna usporedba je presudila

Admin Čaušević

Pobjedom nad Finskom (4:1) Zmajevi su odigrali najbolji meč u ovom kvalifikacionom ciklusu. 

Izabranici Roberta Prosinečkog su tokom cijelog meča bili na nivou, pokazali su veliku dozu agresivnosti i borbenosti, nešto što je definitivno falilo u nekim prethodnim mečevima.

Na 24 sata prije utakmice bh. reprezentativci su u svlačionici imali i posebnog gosta. Riječ je o Tomislavu Cvitanušiću, uspješnom bh. ironmanu, maratoncu i triatloncu.

Poslije utakmice Cvitanušić je otkrio kako je motivisio Zmajeve i šta im je savjetovao pa su očitali fudbalsku lekciju Fincima. Presudan je bio motivacijski govor o Spartancima. 

"Sinoć, 24 sata prije utakmice protiv Finske, smo pričali o Sparti, o klincima kojima su oni uzori i koji nose dresove sa njihovim imenom na leđima, o tome da ljubav i emocija nemaju cijenu, o ratnicima velikog srca koji će ostaviti to srce na terenu za tim, za svoju domovinu, kakva god da je, drugu nemaju. Tako je i bilo. Sjajni momci, nasmijani, ponosni i dobri. Hvala vam", poručio je Cvitanušić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi