Posebni i dalje vrijedi: Neko od ovih velikana će ga dovesti

Portugalac na meti mnogih evropskih klubova

Posebni i dalje vrijedi: Neko od ovih velikana će ga dovesti

Endin Čaušević

Jedan od najboljih trenera na svijetu Jose Mourinho danas je dobio otkaz na klupi aktuelnog prvaka Engleske - Chelseaja.

Mourinho od danas više nije menadžer Plavaca, jer je Roman Abramovič zbog očajnih rezultata ove ekipe u domaćem prvenstvu odlučio da mu uruči otkaz. Špekulacije o novom klubu Mourinha počele su odmah nakon otkaza, a već se nekoliko klubova nalazi na listi onih u koje bi Mourinho mogao otići. Mnogi klubovi na svojoj trenerskoj klupi žele vidjeti Mourinha, za kojeg mnogi ljubitelji fudbala kažu da je trenutno najbolji stručnjak na svijetu.

Posebni će sigurno imati mnogo ponuda za nastavak svoje karijere, a navodno bi se mogao vratiti u klub u kojem je bio prije Chelseaja ekipu Real Madrida. U kraljevskom klubu nisu zadovoljni rezultatima koje pruža Rafa Benitez koji bi uskoro mogao doživjeti današnju sudbinu Mourinha. Nije tajna je Portugalac velika želja Florentina Pereza, koji je ljetos pokušao nagovoriti portugalskog stručnjaka da se vrati u Madrid.

Pored kraljevskog kluba spominje se i ime Manchester Uniteda. Poznato je da Louis van Gaal ne uživa povjerenje navijača i čelnika kluba i sve više se govori da bi mogao dobiti otkaz. Mourinho je i sam izjavio da bi volio ostati u Engleskoj, a United bi sigurno bio pravi izazov za njega. Navijači ovog kluba željeli bi vidjeti na mjestu Van Gaala upravo portugalskog stručnjaka.

Na listi ovih klubova nalazi se i ime još jednog svjetskog velikana - Bayerna. Pep Guardiola najavio je odlazak na kraju sezone iz bavarske ekipe, a sada kada je Mourinho slobodan ne bi bilo iznenađenje da njemački klub u svoj tim dovede Portugalca. Iako je Ancelotti prva želja Bayerna, Mourinho je sigurno privlačno ime za čelnike Bavaraca.

Također, nova moguća destinacija za Mourinha je bogati PSG. Nije nemoguće da Portugalca privuku katarski milioni i sjajna ekipa Parižana. Mourinho u svojoj karijeri još uvijek nije radio u Francuskoj, a možda bi upravo PSG bio najbolji tim da probije led. Milioni ovog kluba primamljivi su svima i teško je očekivati da bi Posebni odolio ponudi katarskih vlasnika.

Uz sve navedene klubove, svjetski mediji pišu da je Mourinho na meti nekadašnji klubova Porta i Intera koji bi rado na svojoj klupi vidjeli ovog trenera. Također, svoju šansu u otkazu Mourinha vide i "manji" evropski klubovi koji bi mogli besplatno mogli dovesti Mourinha.

Iako je Portugalac imao očajne rezultate sa Chelseajem u ovoj sezoni sigurno je da je i dalje u vrhu najboljih stručnjaka. Mourinho će sasvim sigurno moći birati gdje će nastaviti trenersku karijeru, te će se on prvi pitati prilikom odabira novog kluba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.