Rumunski sudija priznao grešku

Poslao Švicarce na SP pa se pokajao: Napravio sam veliku grešku, stidim se!

M. Šljivak

Sudijske greške u bitnim utakmicama postale su česta pojava kada su u pitanju susreti reprezentativnih selekcija.

Jednu takvu napravio je rumunski sudija Ovidiu Hategan koji je dijelio pravdu u prvom meču baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Sjeverne Irske i Švicarske.

Švicarci su u Belfastu slavili sa 0:1 pogotkom Ricarda Rodrigueza iz penala, a Hategan nekoliko mjeseci kasnije tvrdi da je napravio grešku, koja je na kraju selekciju Vladimira Petkovića poslala na Mundijal u Rusiju.

"Stidim se toga, napravio sam grešku i to me je koštalo nastupa u Rusiji narednog ljeta. Nadam se da ću barem biti u sobi gdje je video-tehnologija. Priznajem grešku oko penala, ali sudijski posao je takav. Naše greške su kao i golmanske, svi ih vide", rekao je Hategan.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sjeverna Irska je nakon svih dešavanja optužila sudiju za poraz, ali FIFA je na kraju samo reagovala tako što je Rumuna nije delegirala na Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi