Petković o 'slučaju Seferović': Ugledajmo se na druge

Smetalo mu zviždanje s tribina

Petković o 'slučaju Seferović': Ugledajmo se na druge

Edmir Škorić

Švicarski navijači zviždali su Harisu Seferoviću, a u njegovu odbranu stao je selektor Vladimir Petković.

Petković je odveo Švicarsku na SP u Rusiju nakon što je njegov tim u dva meča baraža bio bolji od Sjeverne Irske

U jučerašnjem remiju sa Sjevernom Irskom (0:0), desio se mali incident. Haris Seferović je napuštao igru pet minuta prije kraja, a dok je izlazio čuli su se brojni zvižduci s tribina.

I ovaj je odgovorio gestikulacijom, što je dodatno razljutilo navijače, da bi kasnije svi njegovi saigrači kazali da to nije u redu i da Haris nije zaslužio ovakav tretman. Oglasila se, uostalom, djevojka Amina na Instagramu, a poslije meča je o tome govorio i sam Petković.

"Šteta, stvarno, pa trebali bismo da naučimo neke stvari od navijača Sjeverne Irske. Ali ne želim ove divne trenutke da kvarim tom temom", rekao je Petković, dodavši:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Sretan sam kako su moji igrači odgovorili ove kvalifikacije. Imamo odličan duh, pozitivnost i volju i uvijek želimo ostvariti ciljeve. Nadam se da će u budućnosti igrači biti još gladniji i da ćemo pokazati da nismo slučajno na SP-u".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi