"Poslije prve transplatacije sam se vratio nogometu, zašto tako ne bi bilo i sada?"
EPA

Ivan Klasnić je govorio o svemu

"Poslije prve transplatacije sam se vratio nogometu, zašto tako ne bi bilo i sada?"

Eldar Ganibegović

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić je u razgovoru za njemačke medije otkrio da njegova karijere možda i nije gotova, iako je prošao kroz težak period u posljednje vrijeme, međutim izgleda kako je njegov povratak na zelene terene ipak moguć.

Klasnić već godinama unazad nije zaigrao nogomet na najvišoj razini, a iza njega su i tri transplatacije bubrega, dok je posljednja obavljena u Zagrebu.

"Nisam nov čovjek, ali mnogo toga je sada bolje. Mogu piti što i koliko želim, također i jesti. Više ne moram ići na dijalizu. Život je sada jednostavniji i to je lijepo. Ni prije mi nije bilo loše, jednostavno nisam tip koji se žali. Lijepo je biti bez zabrana, koje sam imao za vrijeme dijalize", rekao je Klasnić između ostalog za Weser - Kurier.

Klasnić se u daljnjem razgovoru dotakao svoje karijere u Werderu, klubu u kojem je proveo svoje najuspješnije dane. Ivan je također otkrio da ga ne zanima trenerski posao, ali da se ipak nakada vidi u menadžerski vodama..

"Poslije posljednje transplatacije bubrega dobio sam jednu ponudu da nastavim sa nogometom, možda je to za mene još uvijek opcija. Imam dosta vremena do ljeta da se probam dovesti u dobru formu", nastavio je Klasnić, pa zatim dodao:

"Još nisam imao oproštajnu utakmici, volio bih ju imati na Weserstadionu. Međutim, sada imam novi bubreg, a to vam je kao promjena motora na autu."

"Poslije prve transplatacije sam se vratio nogometu, i ne vidim razlog zašto tako ne bi bilo i sada?"

Ovaj 37-godišnjak je svoju karijeru počeo u St. Pauliju, nakon čega je uslijedio transfer u Werder Bremen, za koji je odigrao 151 utakmicu i postigao 49 pogodaka. Poslije sedam sjajnih godina odlučio je napustiti Njemačku i potpisati za francuski Nantes, u kojem se zadržao svega godinu dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bolton je bila njegova sljedeća destinacija, gdje igrao tri godine. Upisao je 77 nastupa i postigao 20 pogodaka. Posljednji klub u njegovoj karijeri je bio Mainz.

Za reprezentaciju Hrvatske je nastupao sedam godina i upisao je 41 nastup, dok se u listu strijelaca upisao 12 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi