Oglasio se Klasnić: Doktor više neće moći mirno da spava
FOTO: EPA

Klasnić odnio pobjedu

Oglasio se Klasnić: Doktor više neće moći mirno da spava

Penzionisani hrvatski fudbaler Ivan Klasnić dobio je tužbu protiv ljekara čije grube greške su mu uzrokovale gubitak oba bubrega. 

Iako novac ne može vratiti zdravlje, Klasnić će za pretrpljenu bol u proteklim godinama dobiti 100.000 eura odštete, a nakon što je Zemaljski sud u Bremenu danas presudio u njegovu korist, odlučio se oglasiti u medijima.

"Dobro se osjećam. Uvijek sam govorio da će krivci za ovo biti osuđeni i da će platiti. Ipak, moja situacija je ista, i dalje moram da idem na dijalize", kazao je Klasnić i dodao:

"Taj doktor Goetz Dimanski je stalno govorio da može mirno spavati. E, pa sad više ne može", poručio je Klasnić. 

Klasniću su u proteklom periodu transplantirana dva bubrega čiji su donatori bili njegovi roditelji, ali sada treba novi bubreg jer onaj koji mu je donirao otac više ne funkcioniše. Proces koji je pokrenuo protiv ljekara trajao je gotovo devet godina, a presuda je nepravomoćna jer obje strane još uvijek imaju pravo na žalbu.

Komentar na presudu je dao i Klasnićev advokat.

"Ostaje gorak ukus jer je sad jasno da su ga ljekari godinama zanemarivali. Posebno doktor Dimanski kojem je Ivan vjerovao. Svi mogu da budu sretni jer je protiv njih podnesena samo građanska tužba", riječi su advokata. 

Podsjetimo, Klasnić je u karijeri igrao za Werder, Mainz, Bolton, Nantes. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi