Posljednjeplasirana Siena ponizila Inter

Lazio izgubio u posljednjim trenucima

Posljednjeplasirana Siena ponizila Inter

A. Haznadarević

U italijanskoj Seriji A, odigrano je još pet susreta 23. kola, u kojima je Sienna priredila najveće iznenađenje ponizivši Inter rezultatom 3:1.

Posljednjeplasirana ekipa lige, koja je u meč protiv Intera ušla sa mizernih 14 bodova na kontu, već u prvom dijelu igre je dva puta dolazila u vodstvo.

 

Prvo je Emeghara u 21. minutu pogodio za 1:0, da bi samo minut kasnije Antonio Cassano izjednačio rezultat. Ipak, veliku seriju golova unutar četiri minuta domaćini okreću u svoju korist, budući da je Alessio Sestu  u 25. minutu susreta doveo Sienu u vodstvo od 2:1.

 

Do kraja je još Alessandro Rosina u 55. minutu iz penala zabio i treći pogodak za potcijenjenog domaćina, koji je sa konačnih 3:1 upisao možda i najveću pobjedu sezone.

 

Treba dodati i to da je Inter od 55. minuta imao igrača manje, budući da je Chivu zbog faula u šesnestercu zaradio direktni crveni karton.

 

U susretu Geoe i Lazija, momčad našeg Senada Lulića je poražena u posljednjim trenucima susreta, a rezultat je na kraju glasio 3:2 za Genou.

 

Marco Borriello je doveo Genou u vodstvo u 16. minutu nakon asistencije našeg reprezentativca, da bi Bertolacci udvostručio vodstvo šest minuta kasnije. 

 

U nastavku, Floccari smanjuje na 2:1, a Mauri u 82. minutu iz penala poravnava na 2:2. Ipak, da Lazio ne odnese bod sa gostovanja, pobrinuo se Marco Rigoni, koji u petom minutu sudijske nadoknade donosi pobjedu Genoi. 

 

Treba dodati i to da je Senad Luluć odigrao kompletan meč, te da je zaradio žuti karton u 86. minutu susreta.

 

Serie A, 23. kolo

Siena - Inter 3:1 (Emeghara 21, Sestu 25, Rosina 55 (P) / Cassano 22)

Genoa - Lazio 3:2 (Borriello 16, Bertolacci 22, Rigoni 95 / Floccari 58, Mauri 82)

Palermo - Atalanta 1:2 Nelson 84 / Carmona 54, Denis 71)

Pescara - Bologna 2:3 (Weiss 30 (P), D'Agostino (P) / Diamanti (P), Gilardino 50, Kone 66)

Fiorentina - Parma 2:0 (Toni 28, Jovetić 50)

Potražite više informacija na temu Serie A:

 


Gol de Emeghara (Siena) by Veabiri
Gol de Cassano (Inter) vs Siena by Veabiri
Golazo de Sestu (Siena) vs Inter by Veabiri
Gol de Rosina de penalty (Siena) vs Inter by Veabiri
Gol de Borriello (Genoa) vs Lazio by Veabiri
Gol de Bertolacci (Genoa) vs Lazio by Veabiri
Gol de Floccari (Lazio) vs Genoa by Veabiri
Gol de Mauri de penalty (Lazio) vs Genoa by Veabiri
Gol de Rigoni (Genoa) vs Lazio by Veabiri
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti