Postaje ozbiljno: Koji to igrači ruše Wengera?
Sada kada Wengeru treba pomoć, igrači se odmiču i ne žele da mu pruže ruku spasa

Zaboli mu nož u leđa

Postaje ozbiljno: Koji to igrači ruše Wengera?

E. Škorić

Pitanje je zanimljivo i na mjestu, ali trenutno svi u i oko kluba kao krivca vide isključivo Arsenea Wengera. Igrači Arsenala više ne vjeruju Wengeru i njegovim metodama rada. Ove sezone definitivno stvari u svlačionici Topnika ne funkcionišu onako kako bi trebale i kako su prvobitno zamišljene od strane francuskog stručnjaka.

Dva 3:0 poraza od Manchester Cityja jesu bolna, no nisu tek sada otvorene oči navijačima slavnog kluba iz sjevernog Londona. Nešto nije OK, u stvari puno toga, ali ko je kriv za to?

Tim bez glave i repa funkcioniše određeno vrijeme, a zašto je to tako? Klupska legenda Ian Wright u posljednje vrijeme sve više negoduje prema Wengeru i igračima, pa je nedavno kazao da su pojedinci namjerno propuštali treninge, a sada tvrdi da su svjesno zaboli nož u leđa francuskog stručnjaka.

"Situacija je jako teška, ali me ne iznenađuju jer već dugi niz godina tu su igrači koj ne mogu da se bore za sebe, klub i menadžera. Menadžer je imao puno povjerenje u većinu igrača, ali mnogi od njih ga puštaju u vlastitu smrt. Nije on kriv, oni su ti koji ga uništavaju. Upoznali su njegovu dobrotu i taj njegov stil su vidjeli kao slabost, pa sada nema nikakvih posljedica za loše igranje ili neuspjehe", rekao je Wright.

"Veliki smo nogometni klub i, iako smo sada u pravoj krizi, vjerujem da će se stvari zaokrenuti. No, u ovom trenutku plovimo kroz strašnu fazu pokušavajući da ostanemo u kontaktu sa najboljima, a nismo ni blizu toga", dodao je Wright.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liga Evrope je možda Arsenalova posljednja šansa da se izbori Liga prvaka i makar malo spasi sezona, ali u osmini finala čeka ih sve bolji Milan.

"Znam da su igrači dovoljno dobri, ali moraju da pokažu malo srca, kvaliteta, snage, odlučnosti za menadžera koji je pokazao da im vjeruje u više navrata, a oni su dizali ruke od njega kad god su mogli", zaključio je Wright.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi