Postao reprezentativac i poručio: Želim biti kao Vršajević!

Mladi desni bek Hajduka

Postao reprezentativac i poručio: Želim biti kao Vršajević!

Hrvatski selektor Ante Čačić danas je saopštio spisak od 18 fudbalera koji će u januaru putovati na China Cup.

Na njemu se nalaze većinom fudbaleri iz HNL-a, a jedan od njih je i Josip Juranović, 21-godišnji desni bek Hajduka.

On je u izjavi za hrvatske medije istakao da je presretan zbog dobijenog poziva, a nije zaboravio spomenuti ni Avdiju Vršajevića kojem duguje veliku zahvalnost za razvoj svoje karijere.

"Iznenadio sam kada sam dobio pozive i čestitke za poziv u reprezentaciju. Moji fudbalski uzori su Messi i Dani Alves, ali ne zanosim se da ću jednoga dana biti poput njih. Volio bih biti kao Avdija Vršajević i zadovoljio bih se kada bih ga uspio nadmašiti", rekao je Juranović, te dodao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Kada sam stigao u Hajduk, on je često s nama mlađim volio izaći na kafu. Bio je susretljiv i dao nam je puno korisnih savjeta. I danas se redovno čujemo".

Avdija Vršajević je u vremenu dok je nastupao za Hajduk bio standardni član reprezentacije BiH, a iz splitskog kluba je napravio transfer u turski Osmanlispor s kojim bilježi odlične rezultate u Evropskoj ligi.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi