Postiga spasio Portugal od poraza

Ronaldo stoti nastup neće pamtiti po dobrom

Postiga spasio Portugal od poraza

A. Haznadarević

U susretu četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u grupi F, reprezentacija Sjeverne Irske je bila jako blizu tome da napravi jedno od najvećih iznenađenja u proteklim kvalifikacijama.

Na gostovanju u Portugalu, Sjeverna Irska je pokazala fenomenalnu igru, definitivno ne onakvu kakvu su Ronaldo i društvo očekivali, a meč je na kraju završen remijem rezultatom 1:1.

 

Igrao se trideseti minut kada je Niall McGinn nakon asistencije Laffertyja šokirao "Estadio do Dragao".

 

Međutim, to što su primili gol od potcijenjenih gostiju i nije bio toliki problem, koliki je to što se Portugalci jednostavno nisu mogli vratiti u igru, te su bezuspješno pokušavali na sve moguće načine.

 

Ipak, u 79. minutu Helder Postiga nakon asistencije Nanija uspjeva poravnati rezultat i spasiti svoju, mnogostruko skuplju reprezentaciju od poraza na domaćem terenu.

 

Za kraj, treba dodati i to da je prva zvijezda Portugala Cristiano Ronaldo večeras odigrao svoj stoti nastup za državnu selekciju, te je na dobrom putu da u narednih nekoliko godina stigne velikog Luisa Figa, rekordera po broju nastupa za ovu reprezentaciju.

 

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, grupa F

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Portugal - S. Irska (79. Postiga / 30. McGinn)

 


szólj hozzá: Portugal 0-1 Irlanda do Norte
szólj hozzá: Portugal 1-1 Irlanda do Norte

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.