Postigao gol rukom pa tražio poništenje

Fair play još uvijek postoji

Postigao gol rukom pa tražio poništenje

A. Haznadarević

Pored glume i silnih simuliranja na koje smo navikli, kao i toga da igračima ništa neće predstavljati prepreku samo da dođu do željenog rezultata, situacije u kojima igrači sami priznaju svoje greške su skoro nezamislive.

Upravo tako nešto se dogodilo na utakmici njemačkih drugoligaša, St. Paulija i Union Berlina.
Napadač domaćih je iznenadio sviju svojim gestom, naime pri rezultatu 1:1, Marius Ebbers nije uspio loptu zahvatiti glavom nakon jednog centaršuta te se malo "poslužio" rukom i loptu ugurao u mrežu za vodstvo svog tima.

Gol je priznat, a ni glavni ni pomoćni sudija nisu vidjeli igranje rukom.

Na iznenađenje sviju Ebbers nije slavio pogodak, već je prišao sudiji i priznao mu igranje rukom, na šta su svi ostali zbunjeni. Pogodak je ipak poništen, a akteru ove rijetke situacije su protivnički igrači počeli prilaziti sa čestitkama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

U sudskoj nadoknadi se poštenje ipak isplatilo, pa je njegova ekipa povela sa 2:1 i tako osvojila sva tri boda.

Posebno je zanimljvio što su ovi bodovi bili od krucijalne važnosti za St. Pauli, jer se grčevito bore za ulazak u Bundesligu, a trenutno su na bod od trećeg mjesta i doigravanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.