Postignut dogovor, Costa od ljeta nije igrač Chelseaja

Odlazi u Kinu

Postignut dogovor, Costa od ljeta nije igrač Chelseaja

Edmir Škorić

Čim se završi ova sezona, španski napadač Diego Costa krenut će put Kine.

Podsjetimo da je Costa u januaru trebao da napusti Chelsea i ode u Kinu gdje ga je čekao bogati ugovor, a onda je uslijedila svađa s menadžerom Antonijom Conteom, pa je ostao na Stamford Bridgeu.

Međutim, samo do ljeta. Naime, španski mediji pišu da je Costa postigao dogovor s klubom iz Kine, pa će nakon što završi tekuća sezona krenuti za Kinu.

U Kini će zarađivati nevjerovatnih 30 miliona eura godišnje, javlja Cadena Ser. U Kini će se pridružiti bivšim saigračima Oscaru i Johnu Obiju Mikelu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Costa je trenutno prvi strijelac i glavni igrač Chelseaja, a 2014. godine doveden je iz Atletica za 32 miliona funti. Ove sezone je 28-godišnji napadač postigao 15 golova i uz Alexisa Sancheza prvi je strijelac lige.

Napadač Real Madrida Alvaro Morata jedna je od potencijalnih zamjena za Costu, kojem je cilj osvojiti Premier ligu i onda mirne glave otići u Kinu po nove izazove i novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi