Postiže li Messi više golova od odlaska Neymara?

Zanimljiva statistika

Postiže li Messi više golova od odlaska Neymara?

Ovog ljeta došlo je do rastanka između Messija i Neymara. Brazilski fudbaler odlučio je da dres Barcelone zamijeni dresom PSG-a, ali to nije negativno uticalo na argentinskog čarobnjaka.

Ako se po jutru dan poznaje, ovaj transfer bi mogao biti pozitivan za sve srane. PSG igra sjajno, Barcelona igra sjajno, a Messi i Neymar su poboljšali individualni učinak. 

Neymar je od prelaska u PSG odigrao pet mečeva, četiri u Ligue 1 i jedan u Ligi šampiona te je postigao isto toliko golova uz isto toliko asistencija. S druge strane, Messi je ove sezone odigrao šest mečeva te je postigao osam golova, ali nema nijednu asistenciju. 

Zanimljivo je poređenje Messijeve statistike iz prošle i ove sezone. Messi sada ima više tačnih dodavanja, manje asistencija, više udaraca prema golu, ali i više golova. Prošle sezone u ovo vrijeme imao je šest, a sada ima osam golova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ekipa Barcelone je nakon dvomeča u Superkupu Španije protiv Reala odigrala četiri meča i ostvarili su isto toliko pobjeda. S druge strane, PSG je ove sezone odigrao ukupno šest mečeva i nisu izgubloi nijedan bod. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi