Postkorona era: Čudni prizori na stadionima u Njemačkoj, ali nogomet je opet u prvom planu

Bundesliga se vratila

Postkorona era: Čudni prizori na stadionima u Njemačkoj, ali nogomet je opet u prvom planu

Edmir Škorić

Utakmicama 26. kola Bundeslige u Njemačkoj se nakon dva mjeseca opet vratio nogomet.

Zbog koronavirusa kvalitetnog i pravog nogometa nije bilo 60-ak dana, no čini se da se stvari vraćaju u normalu. Istina, i dalje nedostaje publika, ali čini se da opet možemo uživati u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Nijemci su krenuli, krajem mjeseca igrat će se još u nekoliko zemalja u Evropi, a juni bi trebao da nam vrati Italijane, Špance i Nijemce, dok bi osmi mjesec trebao biti rezervisan za Ligu prvaka i Evropsku ligu. Hoće li u svemu biti mjesta i za povratak bh. nogometa, za sada nije poznato, ali uživajmo barem u onome što imamo.

Nijemci su na startu donijeli uzbuđenja i kvalitet. Borussia Dortmund uz novi gol Erlina Haalanda slavila je protiv Schalkea s uvjerljivih 4:0, Vedad Ibišević postigao je jedan od tri gola Herthe u gostima kod Hoffenheima, Borussia M'gladbach razbila Eintracht usred Frankfurta i priključila se vrhu, Leipzig neočekivano kiksao protiv Freiburga, a sutra će na teren i nogometaši Bayerna.

Sablasno prazne tribine stadiona popunili su tek pojedini članovi klubova, poneki redar i novinar, kontrole su se vršile na svakom koraku, a navijači u kućama ili barovima (po mogućnosti) pratili omiljene timove i nadali se pobjedi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemačka nogometna liga naredila je mnoga pravila, ali već prvog dana bilo je jasno da je teško pridržavati se istih, posebno se to odnosi na kontakte među igračima prilikom proslave gola. Ibišević i društvo nisu uspjeli da se suzdržaju, no s obzirom da su to samo "preporuke", očigledno je da neće proći s kaznama.

Kako god, uživajmo u povratku nogometa i radujmo se sedmicama i mjesecima pred nama.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi