Postoji i crni scenario za Vatrene u posljednjem kolu

Hrvatska zakomplikovala vlastitu sudbinu

Postoji i crni scenario za Vatrene u posljednjem kolu

Fudbalska reprezentacija Hrvatske večerašnjim remijem u Cardiffu sa Velsom malo je zakomplicirala situaciju u grupi E. 

Vatreni su imali priliku da trijumfom osiguraju plasman na EURO, ali za to će ipak morati čekati novembarski kvalifikacioni ciklus.

Naredna, ujedno i posljednja, utakmica koju Hrvatska igra je ona protiv Slovačke na domaćem terenu 16. novembra.

Vatrenim u tom meču treba samo jedan bod za ovjeru EURO-a, ali u slučaju iznenađujućeg poraza, stvari bi baš bile zakomplikovane. Mađarska je druga u ovoj grupi sa dva boda manje od Hrvatske, dok je Slovačka treća sa četiri boda manje ali i susretom manje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ako Slovačka dobije Hrvatsku, imat će samo bod manje i još jedan meč da odigra. U međuvremenu, Mađarska će gostovati Velsu i u slučaju pobjede preskočit će Hrvatsku pa bi Vatreni tada ovisili samo o meču Slovačka - Azerbejdžan. U slučaju pobjede Slovačke na tom meču, Hrvatska bi završila treća.

Ipak, to su za sada samo kalkulacije koje će se teško ostvariti obzirom da je Hrvatska favorit protiv Slovačke u narednom meču. Vatrenim ipak neće biti baš toliko lako ako uzmemo u obzir da će biti lišeni usluga štoperskog dvojca Lovren - Vida koji imaju probleme s kartonima.

Top Komentari

RodjeniRA
Ma nema sanse da ne prodju s onakvom igrom i zeljom za pobjedama!!!
4 1
87618
Niko od slijedeci: HR, BiH i Srb. nece ispusiti . sve 3 idu na EP 100%
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi