Postoji jasan plan za Messijev odlazak: Barcelona više nema izbora

Morat će ga pustiti

Postoji jasan plan za Messijev odlazak: Barcelona više nema izbora

Edmir Škorić

Lionel Messi obavijestio je čelne ljude Barcelone da želi napustiti klub.

Njegova odluka noćas je digla Barcelonu na noge. Održan je hitan sastanak u klubu, a ishod istog je dogovor o raskidu saradnje između Messija i kluba. Barem neki formalni, ali do konačnog pozdrava neće tako brzo doći.

U stvari, Barcelona je svjesna da je Messijeva odluka konačna i da se tu neće moći pretjerano nešto promijeniti, ali je rukovodstvo kluba došlo na ideju da ipak unovči Argentinčev odlazak.

Argentinac u ugovoru ima klauzulu na osnovu koje može da raskine saradnju sa katalonskim gigantom i to je planirao da uradi, no onda mu je Barcelona odgovorila poručivši kako bi trebao ostati do kraja karijere na Nou Campu jer ima važeći ugovor do sljedećeg ljeta i da može da ode samo uz odštetnu klauzulu od 700 miliona eura.

Međutim, Barcelona je svjesna koliko ju je Messi zadužio i nema namjeru da mu uskraćuje njegove želje i mijenja lične životne odluke. Neće ga, dakle, spriječiti da ode ovog ljeta, ali će barem pokušati da izvuče višemilionsku odštetu.

Od odštetne klauzule i 700 miliona eura naravno nema ništa, to niko ne može niti želi da plati, ali klub će pokušati da dobije barem neku skromnu cifru i da na taj način sve strane budu zadovoljne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je tražio da ode besplatno, Barca želi zaraditi, pa će se pokušati naći konačan dogovor. Činjenica je da su i klub i Messi odlučili i prihvatili da život teče dalje i da moraju da se rastanu, sada ostaje još dogovor oko načina na koji će otići.

Što se tiče potencijalnog novog kluba Messija, najveće šanse daju se Manchester Cityju i bivšem treneru Pepu Guardioli, no u igri su i PSG, Manchester United, pa i Inter s kojim se čarobnjak iz Rosarija dugo povezuje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hix
Kantalonci u suzicama jer im odlazi igrac koji ima 34 godine pa jeste li realni
5 13
spectron
Doručak-Messi Ručak-Messi Užina-Messi Večera-Messi Krenuo na spavanje opet Messi,yebo te više Messi !!! Napišite kad se sve riješi i kad se skontaju šta će biti dalje,a ne vazdan nešto "nagađate" Od sutra i mi što komentarišemo trebamo da se registrujemo kao sportski novinari i laprdat ćemo vazdan.Sve nešto "nezvaničn saznajemo" Izgleda 90% redakcije rođenp nezvaničo.Pravo na ovaj posao imaju "nezvanični ljudi"....
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi