Postoji mogućnost da Messi iz Barcelone ode potpuno besplatno
Foto: EPA

Politika se pita za sve

Postoji mogućnost da Messi iz Barcelone ode potpuno besplatno

Midhat Šljivak

Prva zvijezda Barcelone, Argentinac Lionel Messi, potpisao je u novembru novi ugovor sa katalonskim velikanom.

Novi ugovor za jednog od najboljih fudbalera svih vremena sasvim sigurno je obradovao navijače Barcelone, ali on sadrži nekoliko zanimljivih klauzula.

Svaki klub koji želi potpisati Messija moraće izdvojiti čak 700 miliona eura. To je cifra koju je praktički nemoguće izdvojiti, ali postoji opcija da čarobnjak iz Rosarija klub napusti kao slobodan igrač.

Klauzula se tiče političke situacije u Kataloniji. Poznato je da ova španska pokrajina želi nezavisnost, pa se Messi odlučio osigurati u slučaju da Katalonija na kraju i postane nezavisna država.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako u njegovom ugovoru jasno stoji da može ići iz kluba potpuno besplatno ukoliko nezavisnost Katalonije bude utjecala na klub, odnosno na kvalitet u igračkom kadru i eventualne zabrane koje bi Barcelona dobila.

Messi je i ove sezone, kao i prethodnih desetak, glavna uzdanica tima sa Nou Campa. Odigrao je 25 utakmica, postigao je 19 golova uz osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti