Poštuju "sedmicu": Barcelona još nije otprintala brojeve na dresovima

Čekali do posljednjeg momenta

Poštuju "sedmicu": Barcelona još nije otprintala brojeve na dresovima

Čekali su da vide mogu li dovesti one koje su zamislili, pa onda da štampaju brojeve na dresovima.

Naime Antoine Griezman bio je glavna ovoljetna meta, no kako se transfer nije realizirao tako su otklonjene sve prepreke da igrači dobiju brojeve na dresovima.

Tako su kiz Barcelone objavili da će "sedmica" koju navodno jako poštuju, iako je sedmica nekako broj Manchester Uniteda zbog svih legendi koji su nosili ovaj broj, pripasti Philippeu Coutinhu.

"Philippe Coutinho stigao je u januaru kako bi donio još veći kvalitet Barceloni, a nakon što je pola sezone nosio dres s brojem 14, brazilski as je dobio prestižni broj 7.

"Posljednji vlasnik ovoga broja bio je Arda Turan, koji je stigao 2015. i napustio klub prošle sezone, no prije njega, broj 7 nosili su takvi vrhunski igrači poput Ville, Larssona, Pedra i Charlya Rexacha. Brazilac sada ima priliku nastaviti legendu koja prati taj broj", stoji u saopćenju Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi