Posudba se bliži kraju ali Perišićeva sudbina je još neizvjesna

U priču oko Hrvata uključuje se i Tolisso

Posudba se bliži kraju ali Perišićeva sudbina je još neizvjesna

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić ove sezone boravi u Münchenu gdje ga je njegov klub Inter poslao na posudbu, a kako se primiče ljeto, postavljaju se pitanja o nastavku njegove karijere.

Bayern je posudbu hrvatskog reprezentativca platio pet miliona eura uz mogućnost otkupa njegova ugovora. Njemački Sky nedavno je objavio da klauzula iznosi 20 miliona eura te da ju je Bayern spreman aktivirati.

Kako piše Gazzetta dello Sport, u stavci ugovora o eventualnom otkupu Perišić od Intera stajalo je da se Bayern za tu opciju mora odlučiti do kraja maja, mjesec dana prije isteka posudbe. Taj rok istječe u nedjelju, ali Interov direktor Piero Ausilio je u razgovoru za Gazzettu rekao da klub tu neće raditi prevelike probleme.

"S Bayernom smo u odličnim odnosima i imamo džentlmenski dogovor oko Perišića. Naći ćemo zajednički jezik", rekao je Ausilio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To vrlo vjerojatno znači kako će Bayern dobiti dodatno vrijeme kako bi odlučio želi li Perišića i dalje u svojim redovima ili ne, a Interu ulogu igra i još jedna bitna stavka. Oni naime, iduće sezone u svojim redovima žele vidjeti Bayernova veznjaka Corentina Tolissoa, pa postoji mogućnost da se klubovi dogovore, odnosno da Inter snizi cifru za otkup ugovora i posudi Francuza na godinu dana.

Perišića je u Bayern na početku sezone doveo Niko Kovač, ali je hrvatski reprezentativac proigrao pod vodstvom Hansija Flicka prije nego što je početkom veljače ozlijedio gležanj, zbog čega je pauzirao mjesec dana. U 25 nastupa za Bayern upisao je pet golova i osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi