Rastali se Posušje i Branko Karačić, Ćorić najbliži klupi
FOTO: T. Hebib

Iznenađujući potez

Rastali se Posušje i Branko Karačić, Ćorić najbliži klupi

Haris Zilić

Promjene će ove zime biti u HŠK Posušje i to one koje niko nije očekivano, tačnije na klupi ovog premijerligaša sa juga Bosne i Hercegovine.

Prema službenim informacijama Branko Karačić napušta klupu Posušja i neće voditi ekipu sa Mokrog Doca u nastavku sezone Premijer lige BiH.

Ovo je možda i malo začuđujuća vijest jer je Posušje odigralo nekoliko dobrih utakmica u tekućem prvenstvu, koje na njihovu žalost nisu bile bodovno nagrađene. 

Karačić je svojim dolaskom početkom godine stabilizovao ekipu i vodio je na 29 utakmica.

Prvo je Posušake prošle sezone ostavio u društvu najbolje, a u tekućoj sezoni ih na pauzu vodi sa sedme pozicije na tabeli sa 20 bodova.

Oglasi

Vjerovatno da je neko Posušacima i prije početka sezone ponudio sredinu tabele na zimskoj pauzi odmah bi prihvaliti.

Istina, pomeutih 20 bodova je samo bod više od 11. mjesta i opasne zone na kojoj je Igman iz Konjica.

Posušje očekuje borba za opstanak, a u nju će ući sa novim šefom struke. 

🔚 | Branko Karačić više nije šef struke HŠK Posušje Ovim putem obavještavamo javnost kako je na X sjednici UO HŠK...

Posted by HŠK Posušje on Saturday, December 30, 2023

U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva Posušje dočekuje Zvijezdu 09 koja je fenjeraš i to će biti prilika da naprave još jedan korak prema glavnom cilju u sezoni, a to je opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče kandidata za klupu, novi trener bi trebao biti Denis Ćorić. Ovaj mladi stručnjak glavni je kandidat da naslijedi Karačića i sve bi službeno trebalo biti brzo.

Ćorić je ranije sa dosta uspjeha vodio Posušje, koje je i uveo u elitni rang bh. fudbala. Uveo je Ćorić i GOŠK u Premijer ligu s kojim je u prvom dijelu sezone s obzirom na i ne tako dobar igrački kadar radio sjajan posao. No, nakon jedne serije loših rezultata odlučio je podnijeti ostavku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi