Miletić u "džep" stavio bivše saigrače: Važna pobjeda protiv velikog kluba
Miletić u duelu sa Juričićem

Posušje bolje od Željezničara

Miletić u "džep" stavio bivše saigrače: Važna pobjeda protiv velikog kluba

Adnan Beganović

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Posušje je na Mokrom Docu nadigralo Željezničar.

U veoma bitnoj utakmici fudbaleri Posušja su pružili sjajnu partiju. Slavili su rezultatom 2:0, te su tako na svoj konto upisali tri boda koja će im sasvim siguno mnogo značiti u borbi za ostanak u eliti.

Osim dobre igre u ofanzivnom dijelu koju su krunisali sa dva pogotka, fudbaleri Posušja su i u odbrani odigrali bez greške ne dozvolivši Plavim da im upute udarac u okvir gola.

A, na čelu odbrane domaće ekipe stajao je nekadašnji defanzivac Željezničara, Luka Miletić, koji je već u prvom susretu pokazao da će biti veliko pojačanje za Posušje.

"Prezadovoljni smo, velika pobjeda protiv velikog kluba. Mislim da smo zasluženo slavili, ispoštovali smo sve ono što je šef tražio od nas tako da naša pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila pod znak pitanja", za SportSport.ba je istakao Miletić.

Uoči duela sa Željezničarem Posušje je na svom kontu imali samo osam bodova. "Trica" protiv sarajevske ekipe je bila pod "moranjem", pa zbog toga ova pobjeda još više dobija na težini.

Oglasi

"Vidite, svi smo mi svjesni da nam svaki bod mnogo donosi. Sa ovom pobjedom "lakše dišemo", ali moramo do odmora osvojiti što više bodova. Smatram da imamo sasvim solidnu ekipu koja na kraju može ostvariti cilj, a to je ostanak u elitnom društvu", govori Miletić.

Nekadašnji defanzivac Čelika i Željezničara od odlaska sa Grbavice nije igrao službenu utakmicu, no na terenu se to nije moglo primjetiti. Svoje nekadašnje saigrače "stavio" je u džep.

"Dobro ih poznajem, u svakom trenutku znam šta će uraditi. Zbog toga mi je lakše bilo, imao sam tu neku prednost. Zadovoljan sam svojim nastupom i presretan sam što je prvi u dresu Posušja bio upravo protiv Željezničara, mog bivšeg kluba kojeg doista cijenim i poštujem. Žao mi je što sam na Grbavici bio u periodu kada se igralo bez publike, imao sam veliku želju da osjetim tu atmosferu", rekao je Miletić, pa dodao:

"Došao sam kasno u Posušje, nisam odradio pripreme. Zvali su me da pomognem, ja njima, a i oni meni. Nakon Željezničara pregovarao sam sa nekim klubovima iz inostranstva, no kockice se nisu poklopile, tako da sam na poziv iz Posušja pozitivno odgovorio. Nisam pogriješio, radi se o dosta uređenom klubu. Vjerujte mi da sam iznenađen i bila bi velika šteta da Posušje ispadne iz društva najboljih, a vjerujem da se to neće ostvariti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutra će Posušje u Kupu nage odmjeriti sa Zvijezdom u Gradačcu, a za vikend u prvenstvu gostuju u Banjoj Luci.

"Novi izazovi su pred nama. Želimo u Kupu proći dalje, a u Banja Luku idemo koliko-toliko rasterećeni nakon pobjede nad Željezničarem. Vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju te da ćemo se kući vratiti sa pozitivnim rezultatom", zaključio je Miletić.

Top Komentari

pjanke.sa
Tesko ove polovnjake staviti u dzep….
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi