Karačić pred Slobodu: Drago mi je što su izgubili, dali su nam novu priliku

Pred veoma bitnu utakmicu

Karačić pred Slobodu: Drago mi je što su izgubili, dali su nam novu priliku

Esmer Oštraković

Utakmicu koja je veoma važna u borbi za opstanak sutra će odigrati Posušje i Sloboda, a pobjeda je neophodna i jednoj i drugoj ekipi.

Svjesta je trener Posušja da je ovo možda i najvažnija utakmica za njegovu ekipu u ovoj sezoni.

"Ovo je možda i najznačajnija utakmica. Sretni smo što je Sloboda doživjela poraz od Sarajeva i dali su nam novu priluku da se vratimo u borbu. Individualne greške protiv Igmana su donijele situaciju gdje smo mogli doživjeti i veći poraz. Sloboda je na našu sreću doživjela poraz. Očekujem, bez obzira na probleme, da ćemo pokazati karakter, traženje da kroz igru dođemo do rezultata. Moraju biti fajteri na utakmici i boriti se za svaku loptu", rekao je Karačić.

Medijima se kratko objavio i fudbaler Posušja, Lučić.

"Čeka nas jako teška utakmica. Moramo se postaviti da je ovo finalna utakmica. Moramo se bacati na glavu i ostaviti srce na terenu. Mi smo se sami doveli u ovu poziciju. Pobjeda je zacrtan cilj", rekao je Lučić.

Posušje se trenutno nalazi na 11. mjestu na tabeli, dakle u opasnoj zoni sa 24 osvojena boda, ali itekako imaju nadu za ostanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, 10. Igman, 9. Tuzla City i Sloboda koja je na osmom mjestu također imaju po 24 boda i jasno je da je sve otvoreno.

Tako se čak šest timova bori za opstanak u ligi, a na kraju sezone ćemo saznati koja dva tima će ipak morati sledeće godine igrati u nižem rangu.

Top Komentari

senad035
Idemo Slobodaaa
1 0
kurjak
Biće gusto, biće 0:2, biće 0:2.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi