Pod Bijelim brijegom nezapamćena scena: U 20 godina Premijer lige nešto slično nije viđeno!

Poskoci iznenadili Zrinjski

Pod Bijelim brijegom nezapamćena scena: U 20 godina Premijer lige nešto slično nije viđeno!

Admin Čaušević

Zaostali meč 1. kola Premijer lige donio je do sada najveće iznenađenje pošto je Posušje pomalo neočekivano nadigralo Zrinjski te na kraju odnijelo pobjedu sa zasluženih 0:1.

S obzirom na prikazano Poskoci su potpuno zasluženo odnijeli puni plijen iz Mostara te su na neki načini upalili alarme u Zrinjskom, možda i u pravom trenutku pošto Plemiće u ostatku septembra čeka izuzetno zgusnut raspored.

Prema podacima Saveza na utakmici pod Bijelim brijegom je bilo prisutno oko 3.000 gledatelja. Ultrasi su se vratili na svoj istok i popularnu tribinu Stajanje, dok su navijači Posušja bili smješteni tik ispod centralne lože.

Vidjeti navijače gostujućeg tima na centralnoj tribini u klupskim obilježjima kako gromoglasno navijaju i bodre svoje ljubimce je defintivno nesvakidašnja scena za Premijer ligu. 

Slavlje igrača i navijača Posušja poslije pobjede nad Zrinjskim

Dok na većini stadiona gostujući navijači obično ulaze nakon prvih 15 minuta te odlaze 15 minuta prije kraja večeras su u Mostaru pomjerene granice. 

Navijači Posušja su navijali tokom većeg dijela meča, a podrška Poskocima je posebno bila izražajna u samom finišu kada je pritisak Plemića bio i najveći. 

Oglasi

Nakon što je sudija Admir Musić odsvirao kraj meča među pristalicama Posušja je zavladala prava fešta i gromoglasno su dali podršku svojim ljubimcima. 

Da se ovako raduju gostujući navijači i to u pozamašnom broju na nekom gostujućem terenu u Premijer ligi bi obično izazvalo neki incident, međutim na stadionu Pod bijelim brijegom to nije bio slučaj.

Podsjećanja radi, Posušje je odnijelo pobjedu ranim golom Gabrijela Bobana koji je zabio u 10. minuti nakon brze i precizne akcije. Bio je to prvi trijumf Posušaka nad Zrinjskim od povratka u Premijer ligu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane, aktuelni prvak BiH bilježi prvi premijerligaški poraz, a naredni meč izabranike Krunoslava Rendulića čeka već u subotu kada će gostovati Sarajevu. 

Uz duel na Koševu protiv Bordo kluba Zrinjski do kraja septembra ima odigrati još četiri utakmice. Protiv AZ Alkmaara u Konferencijskoj ligi, te u prvenstvu protiv Igmana, Tuzla Cityja i Sloge Doboj.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Pa zrinjski ni nema navijace. To su ujke koji mrze druge i dolaze na stadion u krdu kako bi izkazali tu mrznju prema vecima od sebe. Napune tribinu samo kada im gostuju Sarajevo Velez i Zeljo. Dodju pokazati koliko su zaostali.
6 5
Brazuka
Ugaseni ultrasi
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi