Posušje ponizilo Kupres, gostujuća pobjeda Branitelja

Druga liga FBiH grupa Jug

Posušje ponizilo Kupres, gostujuća pobjeda Branitelja

S. Mlaćo

Veoma kvalitetan i efikasan nogomet viđen je u nedjeljnim susretima Druge lige FBiH grupa Jug.

Najefikasniji meč sa čak deset pogodaka viđen je na Kupresu gdje je drugoplasirano Posušje sa 9:1 ponizilo domaće.

Nakon prvog poluvremena gosti su imali vodstvo od 4:0. U listu strijelaca su se upisali dva puta Dominik Begić, te po jednom Franjo Čuže i Jure Glavina.

U drugom su gosti nastavili sa istim tempom, a prvi strijelac lige Jure Glavina je dodao još dva pogotka, a po jedan Antonijo Miličević, Danijel Begić i Stipić Ante - Dario. Počasni pogodak za Kupres djelo je Stipe Krstanovića u 79. minuti. 

Pogodaka nije bilo u duelu NK Cim i FK Klis i Kamešnice i Tomislava, dok je Rama na svom terenu sa 5:0 deklasirala Slogu iz Ljubuškog. Za Ramu su po dva puta pogađali Hrvoje Šimunović i Josip Ivić, te jednom Stipo Babić.

Sloga iz Gornjeg Vakufa Uskoplja na svom teren je poražena od nekadašnjeg člana Prve lige Federacije Branitelja iz Rodoča. Gosti su poveli u petoj minuti preko Ildara Karića, ali domaći izjednačuju u 50. prekoVladimira Grubeše. Pobjedu Branitelju donosi šest minuta kasnije mladi Luka Zelenika.

Branitelj je na svom stadionu savladao Turbinu iz Jablanice sa 2:1. Antonio Miliević dovodi domaće u vodstvo u 24. minuti, ali gosti se uspjevaju vratiti u 59. minuti kada mrežu Petra Kozine trese Sanel Đuliman. Tri boda timu iz Čitluka donosi udarcem sa 11. metara Matej Rozić.

Na tabeli je prvi Igman sa 48 osvojenih bodova, dok je Posušje drugo sa 41. Treći je Klis sa 34, a Branitelj ima 30. Na dnu su Rama, Kupres i Sloga sa po osam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti