Široki se u sudijskoj nadoknadi spasio poraza u Posušju!
Foto: HŠK Posušje/facebook

Remi lokalnih rivala

Široki se u sudijskoj nadoknadi spasio poraza u Posušju!

S. Grebović

Fudbaleri Posušja i Širokog Brijega podijelili su bodove u lokalnom derbiju (2:2).

Posušje se nakon punih 12 godina vratilo u Premijer ligu BiH pa je nakon više od deceniju na red došao i lokalni derbi sa Širokim, budući da ova dva grada dijeli nekih 30-ak kilometara.

Gosti sa Pecare su bolje ušli u ovaj susret i opasno zaprijetili već u petoj minuti kada je Mujan petom loptu ostavio za Blagaića, a ovaj šutirao preko gola.

Do kraja prvog poluvremena gotovo da nismo vidjeli niti jednu priliku. Igralo se uglavnom na sredini terena i dosta miroljubivo, ali smo tek pred kraj prvih 45 minuta vidjeli jednu opasnost i to pred golom gostiju kada je pored stative šutirao Serdarušić.

Ta prilika kao da je najavila šta ćemo gledati u nastavku. Već početkom drugog poluvremena, tačnije u trećoj minuti nastavka domaćin je poveo.

Barišić je šutirao sa distance i pogodio stativu, a na odbijenicu nalijeće Luka Begić i zakucava loptu u gol Širokog! 

Oglasi

Opis nije dostupan

Posušje je bilo konkretnije i prije novog gola još jednom opasno zaprijetilo preko Leke. U 65. minutu već je bilo 2:0.

Nakon velike gužve Zvonimir Vukoja se najbolje snašao pred golom Širokog i ubacio tu loptu u mrežu svog bivšeg kluba za veliko slavlje inače dobro popunjenih tribina na Mokrom Docu.

Deset minuta prije kraja meča Brekalo je neoprezno faulirao Ćavara u kaznenom prostoru, a Mujan sa bijele tačke svom timu vratio nadu.

Do kraja susreta domaći su se malo povukli i gostima prepustili terensku inicijativu što još jednom koristi danas sjajni Tonći Mujan koji golom u sudijskoj nadoknadi svom timu donosi bod na ovom gostovanju.

Oglasi

Posušje je tako ostalo na pretposljednjoj, 11. poziciji sa osam bodova, dok je Široki šesti sa 13.

Premijer liga BiH, 11. kolo

Posušje - Široki Brijeg 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Galić, Brekalo, Šuta, Barišić, Serdarušić, Ilinković, Leko, Begić, Vukoja, Begić, Barišić.

Široki: Miškić, Medić, Obšivač, Grgić, Mašić, Mujan, Blagaić, Vukoja, Lukić, Jurić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samoLagano
Ovi koji ne znaju linija je sastavni dio kazenenog prostora faul na liniji je penal.
5 1
maiv123
Uf dobro je da su izjednačili
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi