Ne slavi se plasman u Premijer ligu svaki dan: Počela je fešta koja se čekala desetljeće

Veliko slavlje na Mokrom Docu

Ne slavi se plasman u Premijer ligu svaki dan: Počela je fešta koja se čekala desetljeće

A. Čaušević

Posušje se u Prvoj ligi FBiH zadržalo samo jednu sezonu. Ekspresno je izboren plasman u Premijer ligu i to potpuno zasluženo. 

Posušje se u elitni rang bh. fudbala vraća nakon 12 godina i to tri kola prije kraja nakon što je danas sa visokih 4:1 pobijeđeno Jedinstvo.

Izabranici Denisa Ćorića su bili najbolji kako jesenas, tako i proljetos. Od početka sezone su djelovali kao najozbiljniji kandidat za promociju, a to su potvrdili i na terenu.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedlo je veliko slavlje na Mokrom Docu. Na stadion je stiglo i nekoliko stotina gledatelja.

Zajednička pjesma, baklje, vatromer, aplauzi, zagrljaji, ali i poneka suza radosnica su detalji koji najbolje opisuju fešta na koju se čekalo deset i kusur godina.

Inače, Posušaci su žestoko krenuli u susret s Jedinstvom, budući da je Begić je u 2. i 4. minuti pogodio prečku i stativu. Nagrada za bolju igru stiže u 13. minuti.

Ubacio je raspoloženi Begić, a Čakić nespretno pogađa vlasitu mrežu za vodstvo domaćeg tima. U 28. minu Bandić Jedinstvu donosi poravnanje nakon jedne lijepe akcije. Samardžić ga je proigrao, a pomenuti igrač pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ipak, domaći do kraja nisu dopustili iznenađenje jer su golovima Serdarušića sa bijele tačke, te Bubala i Landeke ovjerili trijumf koji ih nakon 12 godina vraća u Premijer ligu BiH.

Ekipa sa Mokrog Doca tri kola prije kraja prvenstva ima nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja. Do kraja sezone će igrati protiv Zvijezde, Bratstva i Budućnosti.

Top Komentari

Sierra_Leone1946
Realno ljudi su zasluzili...igraju lijep fudbal...imaju pristojnu ekipu...sretno...
4 0
Fareus1921
Svaka čast!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi