Junak Posušja nije krio zadovoljstvo: "Teško se bilo izvući nakon vodstva Sloge"
VIDEO: K. Dedić

Postigao eurugol za pobjedu

Junak Posušja nije krio zadovoljstvo: "Teško se bilo izvući nakon vodstva Sloge"

Haris Zilić

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine sjajan meč na Mokrom Docu odigrale su ekipe Posušja i Sloge Meridian, a završen je trijumfom domaće ekipe rezultatom 3:2 nakon preokreta.

Junak Posušaka bio je Andro Babić koji je u finišu utakmice postigao eurogol i svojoj ekipi obezbijedio minimalnu prednost pred revanš koji se igra za dvije sedmice.

Nakon utakmice, Babić je dao svoj komentar i nije krio zadovoljstvo nakon gola i pozitivnog rezultata.

"Čudna utakmica prvo poluvrijeme, težak teren. Teško se bilo izvući nakon vodstva Sloge, ali uspjeli smo", rekao je Babić i nastavio:

"Na kraju smo zabili tri gola, pokazali kvalitet. Pritisnuli smo na kraju i po meni zasluženo pobijedili. Čekamo Velež u sjajnom raspoloženju, idemo dalje."

Oglasi

Za vikend prvenstveni meč protiv Veleža?

"Teška utakmica će biti, Velež je dobra ekipa. Mi igramo kući pred domaćom publikom, kojom se ovom prilikom zahvaljujem i pozivam ih da dođu u nedjelju u što većem broju, očekujemo pozitivan rezultat."

Prokomentarisao je i svoj status u redovima Posušja. Imao je skroman komentar bez mnogo euforije.

"Nisam ja taj koji se pita te stvari. Na meni je da se trudim, dokazujem, svaki minut koji dobijem, dat ću sve od sebe."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Revanš se igra za 14 dana, a biće odigran u Modriči, gdje Sloga igra svoje domaće utakmice i sigurno neće endostajati uzbuđenja.

U prvenstvu dva tima očekuju za vikend novi ispiti. Sloga u subotu dočekuje Zrinjski, dok Posušje u nedjelju igra protiv Veleža na svom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi