Tri sporne situacije kod dva gola, sve tri na štetu Tuzla Cityja

Meč na Mokrom Docu u Posušju

Tri sporne situacije kod dva gola, sve tri na štetu Tuzla Cityja

A. Beganović

U toku je posljednji susret 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Posušju gdje domaća u duelu sa Tuzla Cityjem ima rezultatsku (2:0), ali i brojčanu prednost s obzirom da je stoper gostiju Čelikovič isključen iz igre.

U dosta otvorenoj fudbalskoj predstavi, domaći su imali više konkretnih prilika i može se reći da po prikazanom u prvom dijelu, zasluženo vode.

No, treba reći da su oba pogotka Posušja u prvom poluvremenu postignuta iz diskutabilnih situacija i to za dva pogotka imamo tri diskutabilne situacije koje su bile na štetu gostujuće ekipe.

Prije prvog pogotka Gabrijel Boban je primio loptu na nekih šesnaest metara od gola Tuzla Cityja, a sasvim sigurno će se dugo raspravljati o tome da li je bio u nedozvoljenoj poziciji. Ovaj detalj možete pogledati na fotografiji ispod.

Opis nije dostupan.

Nekoliko minuta kasnije domaći su s jedanaest metara udvostručili prednost, a uoči ovog pogotka bilježimo dvije diskutabilne situacije.

Oglasi

Prvu kada je jedan od domaćih fudbalera šutirao prema golu gostiju. Golman Fejzić je odbranio, a lopta se odbila do Bobana, a da li je prilikom šuta prema golu Boban bio u nedozvoljenoj poziciji, pogledajte u fotografiji ispod.

Opis nije dostupan.

A drugu bilježimo nakon što je Boban primio loptu i šutirao prema golu. Na putu prema golu lopta je pogodila Čelikovića u ruku zbog čega je dobio crveni karton.

No, čini se da je lopta prvo Čelikovića pogodila u kuk, pa u ruku, pa se postavlja pitanje da li je pored penala, gostujući igrač trebao biti isključen. Fotografiju pogledajte ispod teksta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opis nije dostupan.

Bilo kako bilo, članovi Komiteta za suđenje će imati pune ruke posla kada budu analizirali ove sporne situacije.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Je li to Vico-gico u posusju nasao bolje sise od azmirovih?
6 5
Kladionicar_iz_mira
Ima li gdje koje slovo o tome kako je Musa zaklao Sarajevo sinoc u Zenici protiv Borca ili Peljto Zeljeznicara na Grbavici protov Zrinjskog??
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi