Potencijalni protivnik bh. prvaka stigao do pobjede na nevjerovatan način

Dramatičan finiš susreta

Potencijalni protivnik bh. prvaka stigao do pobjede na nevjerovatan način

A. Čaušević

Kako Premijer liga BiH tako i još nekoliko nacionalnih prvenstava širom Evrope još uvijek nije odlučeno.

Dok je u našoj zemlji Sarajevo s tri boda prednosti ispred Zrinjskog veoma blizu titule, velika borba će se u posljednjim kolima voditi u Poljskoj.

Do prve titule prvaka u klupskoj historiji mogla bi doći ekipa GKS Piast Gliwice koja je danas pobijedila Jagielloniu u veoma dramatičnom susretu.

Domaći su poveli golom Valencije u trećoj minuti sudijske nadoknade, a prava uzbuđenja uslijedila su u finišu utakmice.

U 89. minuti gosti su izjednačili u 89. minuti preko Imaza, da bi dvije minute kasnije sjajnim golom Jodlowieca domaći ponovo poveli.

Za goste je u 94. minuti sviran novi penal, ali je Imaz ovaj put promašio pa je ostalo 2:1. S ovim trijufom Piast je izbio na prvo mjesto na tabeli sa dva boda prednosti ispred Legije koja treba odigrati svoj meč s Pogonom.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Inače, prvak Poljske će igrati u prvom kolu kvalifikacija za Evropa ligu baš kao i budući šampion Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi