Potez koji ostavlja bez teksta: Otpustili legendu kluba zbog koronavirusa

Navijači bijesni na čelne ljude

Potez koji ostavlja bez teksta: Otpustili legendu kluba zbog koronavirusa

E. Dindić

Tragedija koja je zadesila svijet nikoga nije ostavila ravnodušnim, ali ima i onih  koji i u ovom teškom vremenu gledaju kako će se boriti za novac i svoj džep.

Kraljevski klub belgijskog fudbala Anderlecht napravio je potez zbog kojeg je dobar dio njihovih navijača ostao zatečen.

Saopšteno je da je otpušten pomoćni trener Par Zetterberg kako bi se uštedjelo zbog očekivanog finansijskog minusa izazvanog pandemijom koronavirusa.

Klub iz Belgije odlučio je da iskoristi situaciju i vandredne zakone koji kažu da mogu otpustiti ljude bez propisnog obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Zetterberg je klupska legenda i jedan od najboljih fudbalera u historiji kluba. Odigrao je blizu 400 utakmica za ovaj tim.

Ovaj potez donio je veliki gnjev pristalica ovog kluba koji traže odgovornost za očajnu sezonu , jer nisu uspjeli ni da se plasiraju u play-off prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi