Potez Manchester Cityja nagovijestio da su Građani ostali bez Lige prvaka?

Prvak Engleske u opasnosti

Potez Manchester Cityja nagovijestio da su Građani ostali bez Lige prvaka?

A. Čaušević

Da Manchster Cityju ozbiljno prijeti izbacivanje iz Lige prvaka govori i potez kojeg su napravili predstavnici Građana. 

UEFA je nedavno pokrenula istragu protiv tima iz Manchestera zbog financijskih neregularnosti, a danas je donijela odluku da su krivi.

Navodno su Građani zaobilazili pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim sa vlasnicima kluba.

"Football Leaks" je objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je Manchester City pokušao "preskočiti" pravila UEFA-inog financijskog fair-playja.

Navodno je Manchester City dobijao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati kao država. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore sa kompanijama poput Etihada, koji je i glavni sponzor kluba.

U iščekivanju konačne presude Građani ništa ne žele prepustiti slučaju te su se danas uputili žalbu Arbitražnom sudu za Sport (CAS) u Lozani.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvak Engleske je zapravo apelovao CAS-u da se spriječi eventualno izbacivanje iz Lige prvaka.

U slučaju da Komisija za finansijsku kontrolu UEFA-e (ICFC) Manchester City proglasi krivim taj klub ne bi imao pravo nastupa u elitnom takmičenju u sezoni 2020/2021.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi