Potez Maribora govori da Pirić odlazi?

Bh. golmana želi nekoliko klubova

Potez Maribora govori da Pirić odlazi?

Rezervni golman reprezentacije BiH Kenan Pirić, kako stvari stoje, napušta redove Maribora.

Pirić je na Ljudski vrt došao iz Zrinjskog i u međuvremenu se pokazao u vrlo dobrom svjetlu, no sve vodi ka tome da će ovog ljeta okončati svoju epizodu u Sloveniji.

Nije tajna da se za Pirićeve usluge interesuje nekoliko klubova, među kojima je i Kayserispor kojeg vodi Robert Prosinečki, a čini se da se i u Mariboru spremaju na njegov odlazak.

Ovaj slovenački klub potvrdio je danas da je potpisao ugovor sa novim golmanom, tačnije sa Ažbeom Jugom, koji se vraća u Maribor nakon što je prethodno 11 godina proveo braneći po inostranstvu.

Posljednji Jugom klub bio je Fortuna Sittard, a još je uz Maribor nastupao za Sporting iz Lisabona, Bordeaux i Interblock.

"Svjestan sam da me čeka jaka konkurencija, ali to me samo može unaprijediti kao golmana. To je veliki izazov", poručio je Jug.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Jug je sa Mariborom potpisao četverogodišnji ugovor.

Predstavljamo prvega novinca za prihodnjo sezono: Ažbe Jug, dobrodošel (spet) doma. Pogodba do 2024. Vse o potrditvi...

Posted by NK Maribor on Monday, June 15, 2020

Top Komentari

Realist
Kakvog je Feđa golmana napravio od njega
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije