Schalke nastavio jednu od najgorih serija u klupskoj historiji

Odigrana još četiri susreta 28. kola

Schalke nastavio jednu od najgorih serija u klupskoj historiji

Još četiri utakmice 28. kola Bundeslige odigrane su večeras u terminu od 20.30 sati. 

Ni jedan gol nije viđen na meču Augsburg - Paderborn, najviše (4) ih je viđeno na susretu Hoffenheim - Koln, a noć je na neki način i obilježena mnoštvom crvenih kartona.

Hoffenheim je na svojoj PreZero Areni dobio Koln sa 3:1 i na taj način prekinuo dugi niz mečeva bez pobjede. Strijelci su bili Baumgartner dva puta i jednom Zuber. S druge strane, pogodio je Kainz. Meč su obilježila i dva crvena kartona. Kod domaćih ranije je pod tuš otišao Hubner a kod gostiju Bornauw. Ermin Bičakčić susret je presjedio na klupi.

U Berlinu, na stadionu An der Alten Fosterei domaći Union je remizirao s Mainzom. Bilo je 1:1, a pogađali su Ingovartsen s jedne i Baku s druge strane. I ovdje smo vidjeli jed crveni karton, a dobio ga je Andrich.

Dolazimo i do posljednje utakmice kojom ćemo se pozabaviti. U pitanju je meč Fortune Dusseldorf i Schalkea koji je produžio crni niz ekipe s VELTINS Arene na nevjerovatnih 10 utakmica. Fortuna je slavila s 2:1 a pogađali su Hennings i Karaman. Za Schalke je pogodio McKennie.

Zbog novog poraza Schalke je pao na 9. poziciju dok se Fortuna zadržala na 16. mjestu sa 27 bodova, odnosno 10 manje od današnjeg rivala.

Najveći napredak na tabeli od ekipa koje su večeras izašle na teren napravio je Hoffenheim koji se pobjedom protiv Kolna probio na 7. poziciju jer sada ima 39 bodova.

Bundesliga, 28. kolo:

Augsburg - Paderborn 0:0

Fortuna - Schalke 2:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoffenheim - Koln 3:1

Union Berlin - Mainz 1:1

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Vala baš si se pozabavio.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi