Potez vrijedan potpunog ignorisanja

Jeftin pokušaj narušavanja ugleda reprezentacije BiH u Evropi

Potez vrijedan potpunog ignorisanja · Komentar

E. Haračić

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine povukao je novi potez kojim pokušava dodatno udaljiti reprezentativnu A selekciju od navijača u našoj zemlji.

Prihvatanje poziva za odigravanje prijateljske utakmice sa Rusijom glogov je kolac u srce odnosa navijača i Saveza i jeftin pokušaj da se svjesno i namjerno naruši ugled naše reprezentacije, ali i države Bosne i Hercegovine u demokratskoj Evropi.

Dodatno, činjenica da je prijedlog prihvaćen od pet od šest članova komiteta za hitnost u sastavu Vico Zeljković, Ivan Beus, Irfan Durić, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa ogolio je činjenicu koju smo odavno znali, a to je da vodeće pozicije u NFSBiH u najvećem dijelu popunjavaju beskičmenjaci koji su spremni založiti budućnost naše, ali i svoje djece za vlastite interese koje realizuju grčevito se hvatajući za fotelje u Savezu. Iako nesuvisli pravilnik o izboru u ova tijela načelno preferira vjeru i naciju kao osnovnu kvalitetu po kojoj se pojedinci imenuju, jasno je da se od većine funkcionera u NFSBiH ipak traži jedna sasvim drugačija osobina: apsolutno odsustvo morala i karaktera, nemanje niti grama digniteta ili samopoštovanja. Jednom riječju, u tijela NFSBiH mogu i trebaju biti birani Bošnjaci, Hrvati i Srbi, ali ne i pojedine vrste insekata jer ima ih koji su zaista previše karakterni za obavljanje ovih važnih funkcija.

Dodatno je duhovit šaljivi upit prema UEFA-i objavljen u medijima u kojem se traži dozvola za odigravanje utakmice za koju i laici znaju da UEFA nije nadležna, te kao takva i ne može dati nikakav drugi odgovor.

Poruka koja je poslana ovim potezom, ukoliko im to dopustimo, odzvanjaće još dugo na našim prostorima i najmanje će se reflektovati na sport, a sasvim jasno je da za cilj ima da trpi većina građana naše zemlje. Nakon niza sličnih izleta ovo je još samo jedan od načina da se nacionalna A selekcija pokuša udaljiti od srca navijača i upravo je to ono što im ne treba dopustiti.

Na kraju, ostaje da se vidi u kojem sastavu će nastupiti naša selekcija, ali za očekivati je drastične promjene u sastavu. Ironično, za BiH bi mogli nastupiti samo igrači kojima BiH nije u srcu, te eventualno oni kojima je interes za unaprjeđenjem vlasitite karijere jedino što imaju pred očima.

Još smješnija će biti situacija sa publikom, jer je sasvim jasno da ovu utakmicu žele vidjeti isključivo navijači drugih selekcija, pa se postavlja opravdano pitanje za čiji interes uopšte rade ljudi u savezu i koga oni predstavljaju?

Na kraju, za sve nas koji želimo ostati normalni uz sve servirane fekalije, najbolje bi bilo da se o ovoj utakmici što manje čuje i zna, pa je za nadati se da će ona u medijima biti što manje promovisana, negativno ili pozitivno. Rezultat se svakako neće zbrajati za FIFA bodove, igrači koji će nastupiti sasvim sigurno neće biti zanimljivi apsolutno nikome, pa će i sam susret imati nešto niži globalni značaj od turnira mjesnih zajednica i nadati se da će takvim biti i predstavljen u sredstvima informisanja.

Top Komentari

Bhf111
Jedan vas normalan tekst. Da li su uspjeli potkupiti i BHF, HORDE ZLA, ROBIJASE, FUKARE, MANIJAKE.... ???? DA LI SE JEDNOMOM MOGU OKUPITI SVI NAVIJACI ZAJEDNO, ZA NASE BOLJE.
27 0
user1652028573
Nek sam dočekao da ovaj portal ima pismenog novinara.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi