Potezi čelnika Saudijske Arabije postaju zabrinjavajući
Foto: EPA

Otpustili dvojicu

Potezi čelnika Saudijske Arabije postaju zabrinjavajući

E. Škorić

Saudijska Arabija je otpustila dvojicu selektora za kratko vrijeme i još uvijek traži "pravog" čovjeka za Svjetsko prvenstvo.

Prvo su u ovoj arapskoj zemlji otpustli Holanđanina Berta van Marwijka zbog određenih nesuglasica, a onda su doveli Argentinca Edgarda Bauzu.

I kada se činilo da je Bauza čovjek koji će ih odvesti u Rusiju, stiže vijest da je i on otpušten. Vodio je reprezentaciju na tri prijateljska meča, a u dva je upisao poraz (Portugal i Bugarska), pa su u Savezu shvatili da on nije idealno rješenje.

Po svemu sudeći, sada će u Saudijskoj Arabiji potražiti njegovog nasljednika i možda bude treća sreća. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjećamo da je i Srbija otjerala Slavoljuba Muslina koji je odveo Srbiju na SP, a njegov nasljednik, osim privremenog Mladena Krstajića, još nije poznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi